Vůle Boží - zbožná fráze? - Kubíček, Ladislav, 1926-2004 (Karmelitánské nakladatelství, 2016)
Rukopis knihy odevzdal P. MUDr. Ladislav Kubíček do tisku jen několik dnů před svou (násilnou) smrtí. Své krédo "Radost mi působí konat Tvou vůli" zde autor dokumentuje na příbězích vlastního života. Čtenář si tak může připomenout osobnost tohoto zavražděného kněze a lékaře a přijmout jeho poselství.