Taje olivového háje - Krolupperová, Daniela, 1969- (Portál, 2018)
Malou vílu odnese vítr mistrál z hor do zahrady opuštěného domu na pobřeží Provence. Víla se o zahradu začne starat a seznámí se i s vílou žijící ve vesnické kavárně. Na popud místního faráře se víly rozhodnou udělat dobrý skutek: najít majitele brýlí, jež leží zapomenuté v altánu za domem.