Zbabělci - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (LEDA, 2015)
Dnes už kultovní a také světově proslulý román Josefa Škvoreckého, jednoho z nejvýraznějších autorů české moderní literatury, zobrazuje osm posledních dnů druhé světové války na malém městě viděných očima dospívajících "pásků".