Případ doktora Karpety - Boček, Jaroslav, 1932-2003 (Pragma (Euromedia), 2019)
V pátek 17. května 1974 nasedl doktor Milan Karpeta, šedesátiletý obvodní lékař, do svého auta značky Škoda MB a odjel do práce na středisko ve Fialkové ulici. Asi v půl páté večer telefonoval své ženě, že se trochu zdrží, aby neměla obavy. Ale domů se nevrátil. Kolem jeho zmizení se rozprostřela řada záhad, výpovědi jeho manželky a dcery, jeho pacientů i přítelkyň se v mnohém rozcházely. Z této mozaiky vyrostla otázka: jaký vlastně byl doktor Karpeta? Člověk soustředěný jenom na sebe? Dokonalý manžel? Lékař lidumil? Lhostejný cynik? A kdo to vlastně byl.