Lili Větroplaška. - Stewner, Tanya, 1974- (Pikola (Euromedia), 2018)
Lili jede k moři. Smí si vzít sebou svého kamaráda Lukáše, ale své schopnosti musí nechat doma. Její máma totiž chce, aby z nich na dovolené byla úplně normální rodina. Nikdo si nesmí všimnout, že Lili umí mluvit se zvířaty. Jenže pak se v Severním moři náhle objeví delfíni. Hluk velkých zaoceánských parníků je vychýlil z kurzu. Ve studených vlnách Severního moře nemůžou přežít! Lili nemá na vybranou, musí se alespoň pokusit o jejich záchranu...