Zikmund 100 : po stopách Zikmunda a Hanzelky - Vaňourek, Tomáš, 1986- (CPress, 2019)
Dva mladí muži se vydávají po stopách asijské cesty Zikmunda a Hanzelky. Dnešníma očima hledí na stejná místa, jako kdysi před šedesáti lety jejich slavní předchůdci. Fotí, natáčejí, baví se s lidmi a zjišťují, jak moc se svět změnil. Kde stálo několik chalup, tyčí se dnes mrakodrapy. Fotoanabáze dvou kluků, kteří neposlechli rady "zkušených", aby neblbli a dělali něco pořádného, jako pocta Miroslavu Zikmundovi k jeho stým narozeninám.