Návrat Krále Šumavy: Na čáře - Kavalír, Ondřej, 1980- (Komiks (Labyrint), 2018)
První díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka "Návrat Krále Šumavy". Je pár let po válce a Šumava připomíná divoký západ, zemi nikoho, eldorádo dobrodruhů, tajných agentů, pašeráků a převaděčů. Neklidný rajon esenbáků a pohraničníků, kteří se snaží nastolit pravidla nového režimu. Jako magnet přitahuje dramatické osudy. Ale jeden se z nich vymyká. Josef Hasil nejprve pomáhá střežit hranice v uniformě Sboru národní bezpečnosti, aby se po únoru 1948 stal jeho nejobávanějším soupeřem, kterého sami estébáci později nazvou Králem Šumavy. V hlubokých lesích, na slatinách, ale i ve výslechových místnostech a trestaneckém táboře, tam všude se odehrává napínavý příběh rodinných pout, jednoho přátelství, odvahy, věrnosti a zrady. Inspirováno skutečnými událostmi.