Velká kniha mořské havěti - Zommer, Yuval (Slovart, 2018)
Chceš vědět, proč krabi chodí jen do strany? Která ryba umí mrkat? Proč tučňáci polykají oblázky? V knize jsou ukryté nejen odpovědi na tyto i další otázky z podmořského světa, ale také patnáct sardinek a různí mořští tvorové. Tvým úkolem bude zahrát si na detektiva a všechny je najít. Seznámíš se při tom s nejrůznějšími hladkými, pichlavými, světélkujícími, malými i obrovskými obyvateli moří celého světa.