Poslední zkouška - Hjorth, Michael, 1963- (Host, 2016)
Sebastian Bergman čelí dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: nesmírně inteligentnímu sériovému vrahovi se zvláštním posláním. Kdo šlápne vedle jako první?Sebastian Bergman rozehraje hru s nevyzpytatelným sériovým vrahem, který touží vymýtit hloupost v povrchní společnosti.Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově - s prostřelenou hlavou přivázaná k židli v koutě. Na sobě má špičatou čepici a na holých zádech připnutý test - soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Záhy se ukáže, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení však hledá důkazy na místech činu marně. Klíčem se stanou komentáře na sociálních sítích a anonymní dopisy zaslané do redakcí novin. Je zřejmé, že jejich autor má o vraždách informace, které zná jenom policie - a vrah.