Ztracený ostrov - Preston, Douglas J., 1956- (BB art, 2015)
Gideon Crew je špičkový vědec a král zlodějů, dobře však ví, že jeho život brzy skončí. Když ho jeho záhadný zaměstnavatel Eli Glinn pověří podivným úkolem, nemá důvod ho odmítnout. Gideon má ukrást list ze vzácného Evangeliáře z Kellsu, který právě vystavují v New Yorku a je chráněný nepřekonatelným bezpečnostním systémem.Gideon dokáže nemožné, pergamen získá a zjistí, že pod nádherně iluminovanou stranou se skrývá mapa k pokladu pocházející ze starověkého Řecka.