Karambol - Nesser, Håkan, 1950- (Moba, 2017)
Probudil se a nejprve cítil nezměrnou úlevu. Ta trvala tři vteřiny, pak pochopil, že to nebyl zlý sen. Že to byla skutečnost. Ten hustý liják, náhlé trhnutí volantem, kluzká krajnice, to vše byla skutečnost. Tíha chlapcova těla v jeho náručí i krev, která mu kapala z kapuce. Opilý řidič usmrtí malého chlapce. Pod rouškou tmy a deště z místa nehody uprchne. Tragédie mu však zcela převrací život: zabředá čím dál hlouběji do tíživého, ďábelského dilematu. A komisař Van Veeteren z kriminálky v Maardamu stojí před případem, který má svou vlastní, zvrácenou logiku, v němž se vše zdá být předurčené, avšak nepředvídatelné...