Vítězný oblouk - Remarque, Erich Maria, 1898-1970 (Ikar, 2014)
Jedna z nejznámějších autorových knih zachycuje mnoho z vlastního osudu Remarqua i jeho generace, lidí, jejichž mládí poznamenala 1.světová válka a později nastupující nacismus. Vítězný oblouk napsal Remarque na počátku 2.světové války v Kalifornii, kam se uchýlil, když už se před postupující hitlerovskou mocí necítil dost bezpečný ani ve Švýcarsku, ani ve Francii.