Archistorie : vyprávění o architektuře - Jeleńska, Magdalena (Labyrint / Raketa, 2020)
Víš, které známé architektonické památky byly postaveny z cihel a které z kamene? Jaké výhody má železobeton a proč se dnes používá tak často ve stavebnictví sklo? Už jsi někdy slyšel pojmy jako centrální stavba nebo bazilika? ARCHISTORIE srozumitelně vysvětlí na desítkách příkladů z dávné historie i současnosti základní architektonické formy, typy budov a seznámí tě se stavebními materiály. Originálně ilustrovanou knihu její polská autorka napsala pro své čtyři děti a původní vydání získalo titul Nejkrásnější kniha roku.