Království - Nesbø, Jo, 1960- (Fleet, 2020)
Děj nového románu Joa Nesboho s názvem Království se odehrává v malé obci Os rozkládající se pod horami. Jeho hlavními hrdiny jsou dva bratři, Roy a Carl. Roy, vyučený automechanik a provozovatel místní benzínky, žije sám na statku Opgard, který s bratrem zdědil po rodičích... Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá na to, že starší sourozenec je za něj vyřeší. Udělá však Roy to, co po něm bratr žádá, zvlášť když se začíná ukazovat, co všechno mu Carl zatajil?