Falešná kočička - Horáková, Naďa, 1962- (MOBA, 2021)
Tři detektivní povídky současné moravské autorky. Nevěra, mladé dívky a movití pánové, to vše spojuje tři detektivní příběhy odehrávající se v Brně. Nadporučík Adam Vonka, i když vyšetřuje závažné zločiny, je duší romantik a stále hledá opravdovou lásku.První případ Mrazivý dech Johany začíná bizarní smrtí protřelého právníka. A co s ní mají společné pověst o Ledové Johaně, oblíbený míchaný nápoj a krásná Marcela, návrhářka luxusního prádla, musí vypátrat právě Adam.Proč byla zavražděna účetní mezi policisty oblíbené restaurace a proč i policisté mohou mít máslo na hlavě a tajit své hříchy, to zjistí čtenáři v případu Falešná kočička.V příběhu nazvaném Zlaté mámení policisté řeší smrt majitele realit, zavražděného den před vlastní svatbou. Zdá se, že Adam konečně našel dívku svých snů, ovšem má to jeden háček. Půvabná Zorka patří mezi podezřelé.