Stromy znamenají svět - Powers, Richard, 1957- (Na jedné lodi, 2020)
Kniha, za kterou autor získal Pulitzerovu cenu, je románem o svobodě, nezávislosti a naději. Je o snaze nastolit rovnováhu v současném světě, jenž je rozpolcen mezi lhostejnost a netečnost na jedné straně a krvelačné kořistnictví na straně druhé.