Rododendron : za horizontem osudu... - Pavlíčková Kovaříková, Pavla (Pointa, 2021)
Příběh o pohnutém osudu dvou žen je napsaný a inspirovaný skutečnými událostmi v autorčině rodině. Skutečný příběh matky, které lidská zášť a zloba podpořené totalitním režimem v Československu vyrvaly z náručí dvouletou dceru. Nebýt nevinné fotografie s rododendronem, nikdy by se znovu nesetkaly a vy byste tuto knihu nečetli. Projděte se spolu s nimi po molu života. A vydejte se na cestu k odhalení osudových okamžiků stojících za jejich utrpením, která trvala dlouhých 48 let.Kniha psaná rukou sestry znovunalezené Drahušky připomíná, že i zdánlivě objevená štěstěna je vrtkavá. Příběh v knižní podobě je totiž jejím posledním přáním, které vyslovila, než ve své loďce odplula za pomyslný horizont osudu...