Z Brna za sklenkou portského aneb 3600 kilometrů po svých - Herzán, Ondřej, 1983- (Lirego, 2021)
Životní cesta tuláka a písničkáře z Třebíče, který jde 3600 km pěšky z Brna do Porta. Zažije při tom nádherné chvíle i okamžiky hluboké samoty, krásnou přírodu i bahno periferie, setkání s lidmi, která naplní i ze kterých zamrazí. Sáhne si na dno a rozletí se k vrcholu. Napadnou ho věci, které předtím úspěšně vytěsňoval. Hlavně ale bezpečně, bez většího rizika a bez jediného hraničního razítka dojde z předpolí Brna až na předpolí Západu. Jestli chcete, pojďte taky!