Rudy Linka - Na cestě domů... vždycky - Linka, Rudy, 1960- (Euromedia Group, 2021)
Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. "Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici počítače a rozehrál ji se stejnou lehkostí a upřímností jako kytaru. Tahle kniha dobrá není... je skvělá." Jiří Suchý "Často jsem se zájmem a někdy přímo fascinovaně (v Praze, New Yorku nebo na Šumavě) poslouchal Rudyho vyprávění, se kterým mě už před více než dvaceti lety seznámil Jarda Dušek. A smál jsem se: tenhle kluk je tedy ale nešika a smolař! Jenomže pak mi postupně nějak došlo, že z jedné ruiny na Šumavě se stala nejkrásnější chalupa, co znám, a ze začátku nereálného snu se stal největší a nejlepší jazzový festival u nás - Bohemia Jazz Fest... A že ten ,nešika' je jeden z nejschopnějších a nejkreativnějších lidí, které jsem v životě potkal." Jan Hřebejk