Toulky Polabím - Jůzlová, Jana, 1974- (Universum (Knižní klub), 2019)
Polabí kvůli jeho rovinatému terénu řada lidí považuje za nepříliš atraktivní oblast České republiky. Málokdo si uvědomuje, že region nabízí obrovské množství turistických zajímavostí od historických měst přes rybniční soustavy a jiná umělá vodní díla, unikátní biotopy lužních lesů, písečné přesypy, lázeňská města, železniční a jiné průmyslové stavby až po lidovou architekturu a další. Publikace nabízí tipy na 40 zajímavých výletů v oblasti mezi Pardubicemi a Litoměřicemi, s rozmanitými lákavými cíli.