Palomino - Steel, Danielle, 1947- (Knižní klub : Ikar, 1996)
Samanta Taylorová je úspěšná manažerka reklamní firmy. Zklamaná manželstvím odjíždí do Kalifornie k přítelkyni, kde potká svou lásku, kovboje Tatea. Avšak osudem se jí stane Šedý ďábel, kůň, který ji shodí ze sedla, a Samanta zůstane navždy upoutaná na vozíček...