Oceán mezi námi - Thompson, Gill (Ikar, 2021)
Příběh chlapce, kterého za 2. světové války jako pětiletého sirotka poslala britská vláda s dalšími dětmi do Austrálie kvůli bezpečí. Později se ale zjistí, že nejen on ve skutečnosti sirotkem není.