Čtení o Boženě Němcové : hommage Boženě Němcové a jejím následovnicím - Heczková, Libuše, 1967- (Antologie, 2020)
Antologie Čtení o Boženě němcové s podtitulem Hommage Boženě Němcové a jejím následovnicím je malým výborem z velmi rozsáhlé literatury o spisovatelce Boženě Němcové, rámovaným zhruba lety po její smrti a z druhé strany rokem 1945. Začíná velkým portrétem, jejž v roce 1870 Němcové věnovala Sofie Podlipská, a končí pracemi dvou mimořádných osobností - archeoložky a estetičky Růženy Vackové a filoložky a kritičky Věry Liškové.