Řecké báje a pověsti - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Supraphon, 2001)
Petiškovy Staré řecké báje a pověsti jsou už pro několik generací vstupní branou do bohatého světa antické mytologie, jejíž ozvuky najdeme v umění všech slohů i staletí. Bájný Olymp, sídlo Dia a jeho manželky Héry i celá plejáda dalších bohů a hrdinů ožívá v autorově vyprávění, které je psáno jazykem srozumitelným dítkám školou povinným, aniž ztrácí v jednotlivých příbězích něco ze své napínavosti. Pro tento titul, který by měl mít pokračování, jsme vybrali prvních šest příběhů, jejichž názvy vám nebudou neznámé. Mistrná inerpretace trojice členů činohry ND spolu s hudbou Jiřího Pazoura nabízí příjemný poslech i poučení!