Maigret chystá léčku komisař Maigret vede pátrání po brutálním vrahovi mladých žen - Simenon, Georges, 1903-1989 (Radioservis, 2004)
Dobrácký komisař s vizáží usedlého Pařížana a náklonností k dobrému jídlu i voňavé dýmce se záhy stal oblíbeným hrdinou mnoha čtenářů a Simenon ho oživil celkem v 84 románech a 136 povídkách.