Lidský faktor dramatizace špionážního románu - Greene, Graham, 1904-1991 (Zlatý fond Českého rozhlasu, 2008)
Velká lahůdka pro posluchače nahrávek s mluveným slovem, slavná rozhlasová dramatizace špionážního románu Grahama Greena s Jiřím Adamírou v hlavní roli. Původně byl natočena v roce 1993 jako osmidílný seriál, zde je zachycena na 4 CD v celkové délce přes čtyři hodiny. Klasický příběh příslušníka britské tajné služby, který pracuje pro ruskou špionáž má sice i svou filmovou verzi, ale ani v rozhlasovém provedení Jiřího Adamíry a plejády velkých českých herců (Maciuchová, Munzar, Frej, Adamová, Ráž, Zahajský, Řehoř atd.) neztrácí vrcholné Greenovo dílo na dramatičnosti.