Libuše opera o 3 dějstvích - Smetana, Bedřich, 1824-1884 (Czech opera treasures, 2009)
Opera Libuše zaujímá v české národní kultuře jedinečné místo. Smetana ji složil jako slavnostní operu, která měla být dávána u příležitostí oslavujících český národ. Takovou příležitostí bylo otevření Národního divadla v Praze roku 1881, kdy se uskutečnila její premiéra. Smetanova Libuše se v nahrávkách Supraphonu objevuje na CD ve dvou živých kompletních nahrávkách, které dokumentují interpretační mistrovství umělců spojených s pražským Národním divadlem. Legendární záznam představení z roku 1983, kterým bylo po rekonstrukci znovuotevřeno ND s Gabrielou Beňačkovou v titulní roli a nahrávka z roku 1995, která připomíná novou inscenaci Libuše v ND, kdy hlavní roli převzala Eva Urbanová Nyní Supraphon doplní tyto záznamy na CD dosud nevydanou starší studiovou nahrávkou z roku 1965, kdy v hudebním nastudování Jaroslava Krombholce hlavní roli provedla Naděžda Kniplová. Reedice této nahrávky je součástí nové řady Supraphonu s názvem Poklady české opery, ve které se postupně objevují další na CD dosud nevydané záznamy kompletních oper.