Šifra mistra Leonarda nezkráceno ; překladatel Zdík Dušek - Brown, Dan, 1964- (Načteno, 2013)
Příběh odhaluje tajemství vepsané do obrazu světoznámého renesančního malíře Leonarda Da Vinci. Profesor náboženské symbologie Robert Langdon je přivolán do pařížského Louvru kvůli smrti správce uměleckých sbírek Jacquese Sauniéra. Proč zrovna on? Vedle těla je nalezena šifra, kterou policie nemůže rozluštit. Do děje se zaplétá i vnučka mrtvého správce Sophie Neveuová a s nasazením vlastních životů společně objevují souvislosti, které vedou k odhalení velkého církevního tajemství. Dokáží hlavní hrdinové objevit pravdu? Šifra mistra Leonarda je jedním z nejúspěšnějších románů všech dob. U nás vyšel i pod názvem DaVinciho kód.