Kritik / Akta Enzo 2. - May, Peter, 1951 červ. 11.- (Akta Enzo, 2016)
Detektivní román, v němž se setkáváme s profesorem biologie, bývalým forenzním biologem Macleodem, který řeší odložené případy. Tentokrát zjistí, že ve víně může být nejen pravda, ale i smrt.Během degustačního turné po vinařském regionu Gaillac zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen ve vinici na jihozápadě Francie v karmínovém rouchu Řádu božské láhve - společnosti, jež se věnuje propagaci gaillackých vín. Jeho mrtvola, která byla celou dobu uchovávána v červeném víně, stojí přivázaná ke kříži mezi řádky zralé révy. Když se Enzo Macleod po třech letech pustí do vyšetřování odloženého případu, zjistí, že v napohled klidném francouzském vinařství panuje boj plný chamtivosti, závisti a zoufalství.