Krev na sněhu - Nesbø, Jo, 1960- (OneHotBook, 2017)
Problém je v tom, že jsem slabá a citlivá povaha... Olav Johansen nedokáže jezdit autem nenápadně ani pomalu, má měkké srdce, v afektu ztrácí hlavu, je mizerný v matematice a také trochu dyslektik. K čemu by se tak v Oslu sedmdesátých let mohl hodit? Je to skvělý zabiják. Nemusí přitom řídit, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: odstranit jeho manželku. Ženu, z jejíž krásy se mu podlamují kolena.