Drasticky děsivý Dexter - Lindsay, Jeffry P., 1952- (Tympanum, s.r.o., 2017)
První kniha série Dexter. Dexter Morgan je specialistou na analýzu krevních vzorků u miamské policie. Mezi kolegy je oblíbený a má mimořádnou intuici na sériové vrahy. Sám však ukrývá děsivé tajemství: za měsíčných nocí nad ním vládu přebírá Temný společník a Dexter se stává též sériovým vrahem - netvorem postrádajícím city, který sadisticky likviduje své oběti - jiné vrahy, na které je zákon krátký. Dexterův dokonale uspořádaný život je náhle narušen, když se v Miami objeví druhý, mnohem nápadnější sériový vrah, který kopíruje Dexterův styl a nepřímo ho vyzývá k souboji...