Stráže! Stráže! : Úžasná zeměplocha - Pratchett, Terry, 1948-2015 (Úžasná Zeměplocha, 2018)
Jakýsi tajemný noční tvor mění obyvatele Ankh-Morkporku, hlavního města Zeměplochy, v něco, co velmi připomíná tablety živočišného uhlí. Záhadu, za níž možná stojí spiknutí vedoucí do nejvyšších kruhů, musí rozřešit velitel Noční hlídky městské stráže kapitán Samuel Elánius. Ve městě plném zmatků, cechů vrahů i zlodějů, tajných spolků a bláznivých chovatelek draků má k dispozici jen své schopnosti a muže hlídky - výrazně neambiciózního seržanta Freda Tračníka, svérázného desátníka Nobyho Nóblhócha a nadšeného nově příchozího svobodníka-čekatele Karotku.