Oběť 2117 - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (OneHotBook, 2019)
"Synku, dívej se, dokud můžeš, a všechno si pořádně zapamatuj, protože jedině tak o to nikdy nepřijdeš. Vezmi si mou radu k srdci, rozumíš?" Asad otci pevně stiskl ruku, přikývl a zatvářil se, že rozumí. Ale nikdy to nepochopil. Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako "Oběť 2117". Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, ale také se spolu s Carlem pokusit zabránit zdánlivě nevyhnutelné katastrofě, kterou chystá irácký terorista Ghálib. Podaří se jim to, když se proti nim spikl i čas? Asada známe jako člověka se svérázným smyslem pro humor. Poradí si v každé situaci. Jeho temná minulost nám však prozatím zůstávala skryta. Jak to s ním bylo doopravdy?