Malé pikantní vraždy - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (OneHotBook, 2019)
Dvojice skvěle okořeněných zabijáckých jednohubek! Lars z povídky Malé pikantní vraždy vede v podstatě tuctový život do chvíle, než ho opustí žena a ocitne se na mizině. Naštěstí uplatní senzační podnikatelský záměr: z náhodně zaslechnutých ženských hovorů vyrozumí, která z dam se nadobro touží zbavit svého chotě, a těm pak za přiměřený honorář milerád vyhoví za předpokladu, že u toho nepoteče krev. Až se jednou ucho utrhne. V miniatuře Škvíra si zase autor pohrává s motivem z druhé světové války, jak ostatně s oblibou činí i v případech oddělení Q. Černá anekdota posluchače pobaví postupným rozkrýváním pointy a nemálo znepokojivým cynismem protagonisty.