Vánoce našich babiček ... jak je slavíme - Gajdušková, Alena Anežka, 1971- (Dauphin, 2021)
Jak postupně odcházejí naši dědečkové a babičky, spolu s nimi nenápadně a nenávratně mizí staletí udržované obyčeje, tradice i nenapodobitelné sváteční pokrmy. V knize vám představíme sváteční dny konce roku, ve kterých se jedinečným způsobem mísí lidová křesťanská tradice s tou mnohem starší předkřesťanskou, prosycenou znalostmi přírodních zákonitostí i touhou naklonit si osud třeba za pomoci magie...