Kdopak by se čertů bál - Žáček, Jiří, 1945- (Edice České televize, 2022)
Pod Čertovou horou v Čertově lese stojí opuštěný zámeček. Lidé z nedaleké vsi mu říkají U Starého čerchmanta. A skutečně! Do zámku se nastěhovali dva čerti – starý zkušený Černoprsk a jeho vnouček Trdlík. Peklo je vyslalo na zem, aby dělali na světě pořádek a trestali lidské nepravosti. Nedaleko v lese ovšem také stojí hájovna a dcera hajného Rozárka nové nájemníky zámečku náhodou objeví. A protože to je nebojácné a hodné děvče, čertů se nebojí, naopak – začne s Trdlíkem kamarádit. Společně tak napraví nejednu křivdu a lumpárnu