Putování za zvířaty : jak jsem našla duši zvířat i tu svou - Paličková, Kamila, 1981- (Universum (Euromedia Group), 2022)
V rukou držíte knížku o Africe nejen jako o světadílu, ale hlavně o genocidě zvířat, která jsou často symbolem tohoto kontinentu. Kontinentu, z nějž vzešel člověk a kde vznikla i nejstarší civilizace v historii planety Země. Autorka této knihy se žene na druhý konec světa s vírou a přesvědčením, že ho změní, a motivuje své čtenáře k tomu, aby přestali danou problematiku přehlížet. Vydejte se na cestu do Afriky, k příběhům, které jsou často smutné, až frustrující, ale vždy neúprosně pravdivé, i k příběhům, které dávají naději na lepší svět, jehož je neuvěřitelné bohatství africké přírody a zvířat fascinující součástí. Autorka si všechny příběhy do jednoho musela prožít od začátku do konce. Tato cesta vás bude bolet a to, co se dočtete, půjde na dřeň vašich pocitů a emocí. Ale ta cesta za to stojí.