Akta Hitler : tajná složka NKVD pro Josifa V. Stalina, sestavená na základě protokolů o výslechu Hitlerova osobního pobočníka Otto Günscheho a komorníka Heinze Lingeho, Moskva 1948-49 - Eberle, Henrik, 1970-; Uhl, Matthias, 1970-; Möller, Horst, 1943- (Ikar, 2006)
Téměř šedesát let po skončení války byl v ruských archivech nalezen spis maximální historické důležitosti: Akta Hitler. Dokument, pořízený výhradně pro Stalina, obsahuje osobní vzpomínky Otto Günscheho a Heinze Lingeho, jak je svěřili papíru v sovětském zajetí pod dohledem NKVD. Oba muži se jako důstojníci SS pohybovali v největší blízkosti Adolfa Hitlera. Jejich velmi hutné líčení obsahuje nejen mnoho dosud neznámých detailů o vůdcově politice, ale nabízí rovněž nepřikrášlený obraz toho, jak to v Hitlerově okolí skutečně chodilo. Akta Hitler tak bez nadsázky patří k nejvýznamnějším historickým pramenům o třetí říši, jaké existují.