Záhada maltézských hodin - Horst, Jørn Lier, 1970- (Trix, 2017)
Jedno z nejluxusnějších zlatnictví v Norsku bylo vykradeno. Kromě zlata a drahocenných šperků zmizely i vzácné maltézské hodiny. Zloději byli dopadeni, ale cenné hodiny se nenašly. Pak jeden z lupičů uprchne z vězení a jeho stopy vedou až do Škunerové zátoky. Cecílie, Leo, Une a Egon musejí společně rozmotat případ plný otazníků. Nechybí ukrytý deník, tajemný klíč, záhadná mapa, podivná noční návštěva a podzemní labyrint chodeb. Celým příběhem se, jako ostatně v celé sérii, proplétá filozofické téma podané zajímavým a lehce přístupným stylem. V tomto díle si autor jako leitmotiv zvolil téma času. Hlavní hrdinové budou během svého pátrání po vzácných hodinách přemýšlet a debatovat o tom, co to čas vlastně je, proč je tak neuchopitelný a jak ho lze promarnit či naopak využít co nejsmysluplněji.