Než stromům dojde dech : jak se stromy učí zvládat změnu klimatu a proč nás les zachrání, když mu to dovolíme - Wohlleben, Peter, 1964- (Kazda, 2021)
Jak se stromy učí zvládat změnu klimatu a proč nás les zachrání, když mu to dovolíme Kniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve vlastním zájmu. Stromy se totiž bez lidí hravě obejdou, ale lidé bez stromů ne.