Nůž - Nesbø, Jo, 1960- (Voxi, 2020)
Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má na rukou i kalhotách krev a z předchozího večera si nepamatuje vůbec nic. Střípky událostí však postupně vyplouvají na povrch a Harry si začíná přát, aby se byl vůbec neprobudil. Protože i zlý sen je lepší než krutá realita, jíž musí čelit.