Případ tajemného lukostřelce : zločiny na Velké Moravě - Češka, Stanislav, 1955- (MOBA, 2019)
Píše se rok 885. Do Veligradu přijíždí poslové z Moravgradu se zprávou, že Metoděj, který právě pobývá v tomto městě, onemocněl, zeslábl, musel ulehnout na lůžko a připravuje se na odchod z tohoto světa. Přeje si udělit Slavomírovi s Erikem své poslední požehnání. Slavomír s Erikem a svými muži se okamžitě vydává na cestu, aby dodal sílu svému vznešenému příteli. Když však přijede do Moravgradu, zjistí, že město nežije pouze osudem svého arcipastýře. Neznámý lukostřelec totiž zastřelil jednoho z moravských kněží sloužících Bohu v tomto městě. A vražd přibývá...