Toyen : první dáma surrealismu - Sedláčková, Andrea, 1967- (Prostor, 2023)
Životní i umělecký příběh Marie Čermínové alias Toyen, svobodomyslné surrealistické malířky, která patřila mezi výrazné osobnosti meziválečné umělecké avantgardy.