Špalíček výletů. - David, Petr, 1949- (Autem po Čechách, Moravě a Slezsku (S & D), 2024)
V čem je kouzlo „Ostravských Hradčan“, oblasti Dolních Vítkovic, ocelového světa jako vystřiženého z románu Julese Verna? Co nás láká sestupovat do podzemních štol a vžívat se do práce horníků? Proč stoupáme na rozhledny, obdivujeme mosty a historické mlýny, troufneme si do areálů jaderných elektráren, pronikáme do tajů zajímavých řemesel? Odpovědi můžeme hledat v novém svazku oblíbené řady Špalíčků, věnovaném technickým památkám a zajímavostem, mnohdy světových unikátů, o kterých jsme neměli možná ani tušení.