Operace Banány - Walliams, David, 1971- (Tympanum, s.r.o., 2023)
Londýn, 1940 Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v Londýnské ZOO. Naváže tu neobyčejné přátelství s pozoruhodnou gorilou Gertrudou. S bombami dopadajícími na celý Londýn musí Erik Gertrudu zachránit. Společně se strýcem Sidem, chovatelem v ZOO, se dají všichni tři na útěk. Zatímco se ukrývají na mořském pobřeží, odkrývají spiknutí … Tenhle příběh zůstal až dodnes v přísném utajení. Každá tajná vojenská operace potřebuje krycí jméno. Spis, který uslyšíte, nese označení: Operace banány – Přísně tajné.