Anne Franková - Sánchez Vegara, María Isabel (Malí lidé, velké sny, 2022)
Anne Franková se narodila v Německu do milující rodiny. Ale když vypukla druhá světová válka, musela se i s rodinou skrývat v Amsterdamu v tajném přístavku. Tady si vedla svůj slavný deník, psala o své víře v dobrotu lidí a naději v mír. Po válce její zápisky uchvátily srdce čtenářů, a Anne se tak stala jedním z nejdůležitejších autorů deníků 20. století. Závěrečná část jejího životního příběhu je věnována faktům a fotografiím.