Tajemství papežovy knihovny : filozoficko-historický román. - Peterman, Mik (UFITA, 2013)
O několik desetiletí později pokračuje příběh mnicha Andrease a jeho neteře Grety, objevují se nové náznaky a zprávy ve svitcích esejců, templářů, ve střežené papežské knihovně, ale i od prastarých druidů. Důležitá stopa ohledně druhého příchodu Kristova se zdá vést na Scilly, malé britské souostroví řečené od starověku "Cínové ostrovy". Důležitou roli tu hraje osoba a odkaz křesťanského mystika Andrease Osiandera.