Zrádné vody - Sutherland, Tui, 1978- (Spirit animals, 2016)
Ostrovní země vypadá jako ráj na zemi. Přestože je zalitá sluncem, další cesta se zdá být zahalená stíny. Při pátrání po talismanech, které nesmějí padnout do rukou nepřátel, už Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan procestovali celý svět. Na každé výpravě je však jejich pronásledovatelé dostihli, jako by věděli, kde je najít. Nyní se přátelé dozvídají proč. Mají mezi sebou zrádce... Nakladatelská anotace. Kráceno.