Simeral v plamenech - Kotouč, Jan, 1987- (Sektor Hirano (Fantom Print), 2016)
Po úspěšné obraně planety Sinaj se vývoj války v sektoru Hirano začíná obracet ve prospěch Obranné aliance proti Kasimirskému císařství. Aliance má novou flotilu a s ní se chystá osvobodit Simeral, hlavní planetu, která byla okupovaná více než tři roky. Jenže Kasimir má jiné plány. Rozkaz císaře zní jasně: "Simeral smí padnout do nepřátelských rukou pouze jako radioaktivní pustina." Pod pečlivým dohledem velitele okupace jsou pod každé velké město na planetě umisťovány jaderné nálože. Kdyby selhaly, na oběžné dráze čeká flotila připravená bombardovat povrch planety. Zatímco se schyluje k bitvě ve vesmíru, na planetu musí být vysazeny speciální jednotky Commandos. Jejich úkolem je zabránit katastrofě. Kasimiřané jsou na ně ale připraveni. Ať už Commandos uspějí nebo ne, Simeral skončí v plamenech. Nakladatelská anotace.