Slunce v úplňku : příběh Jana Palacha - Procházková, Lenka, 1951- (XYZ, 2018)
Román o osobnosti studenta Jana Palacha, který se stal symbolem českého odporu proti invazi vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968, zároveň z historicko-politického pohledu detailně líčí události i atmosféru ve společnosti až do ledna 1969.